Új arculattal, új kollégákkal folytatjuk munkánkat

A Transzparens Újságírásért Alapítvány 2020-ban azért jött létre, hogy a médiatudatosság erősítésével tegyen a magyar társadalom polarizációja ellen. Elemzéseinkkel hétről hétre bemutatjuk a magyar média háttérfolyamatait és megismertetjük az újságírókat az olvasókkal. Alapításunk óta rendszeresen szervezzük a Magnetházzal együttműködésben Zsurnaliszta vitaestjeinket, amelyek sikerességéből kiderült, hogy jelentős társadalmi igény van az újságírók közötti tartalmas vitákra. Küldetésünk, hogy informáljunk azokról, akik titeket informálnak, ezek a vitaestek pedig tökéletes alkalmat biztosítanak arra, hogy jobban beleláthassatok az újságírók gondolkodásmódjába. A 2022-es országgyűlési választásokra szerveztünk egy nemzetközi Választási Médiafigyelő Delegációt, amelynek keretében külföldi független médiaszakemberek hivatalos választási megfigyelőként vizsgálták meg a választási időszak magyar médiafolyamatait. A megfigyelésekből pedig jelentést készült, amely segít az olvasóknak átlátni ezt komplex területet.

A közeljövőben bővíteni szeretnénk a tevékenységi köreinket, a médiával kapcsolatos kérdések szélesebb spektrumával fogunk foglalkozni, és gyakrabban találkozhattok majd mélyebb, átfogóbb elemzésekkel is.  Emellett hamarosan új platformokon is megjelenünk majd.

Fontosnak tartottuk, hogy az a szakmai előrelépés, amelyen folyamatosan dolgozunk, arculatunkban is megmutatkozzon. A mögöttünk hagyott időszakban francia társszervezetünk az Observatoire du Journalisme mintájára építettük fel megjelenésünket. Most azonban egy, az intézetünkhöz jobban passzoló, letisztult, de mégis friss és dinamikus stíluselemekkel operáló arculatra állunk át. A fejlődés része az is, hogy a csapatunk három új taggal bővült. Nagy Réka Emesével, aki jelenleg az ELTE szociálpolitika mesterszakának a hallgatója, Budai Balázzsal, aki korábban a Hírklikk és az Alfahír újságírója volt, valamint Bereczki Dáviddal, aki a jövőben a Transzparens kommunikációs vezetőjeként lesz jelen az alapítvány életében.