Az Átlátszó 2020-ban valótlan tényállításokat tartalmazó cikket írt alapítványunkról és annak francia társszervezetéről, feltehetően azzal a céllal, hogy lejárassa és hiteltelenítse újonnan indult szervezetünket.  A mai napon Vágó István a bizonyítottan valótlan állításokat tartalmazó cikkel támadta Vastag Tamást. A jogerősen megnyert sajtóperünk és a DK-s politikus esete is bizonyítja: van értelme fellépni a médiatudatosság és a transzparens újságírás védelmében.

Vágó István a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében élesen kritizálta Vastag Tamást, aki az ATV-ben mutatta be legújabb kutatásunkat. A politikus szerint médiatudatosság nagykövetének az volt a bűne, hogy összehasonlította a Pegasus-ügyet a Cseh Katalin-üggyel,vádja ezzel pedig relativizálta a két botrány súlyosságát.

Miután Vastag Tamás nyílt levélben tételesen cáfolta Vágó vádjait, az egykori kvíznagykövet alapítványunkat próbálta rossz fényben feltűntetni. Csakhogy nem volt elég körültekintő, hiszen egy olyan cikket osztott meg, amiről a bíróság másodfokon is megállapította valótlan állításokat tartalmaz.