A jobboldal nem veszített pozíciókat a médiatérben a Pesti TV megszűnésével – Jeszenszky Zsolt a Transzparensnek

Jeszenszky Zsolt úgy látja, hogy a Pesti TV legfontosabb tartalmi elemei online is jól fognak működni, így nem veszített teret a jobboldali média. Ő maga bízott abban, hogy a Politikai Hobbista továbbra is képernyőre tud majd kerülni, és szerinte a HírTV is nyer azzal, hogy műsorra tűzték a Pesti TV „zászlóshajóját”.

A pestisracok.hu szerkesztőségéhez szorosan kötődő Pesti TV 2020 őszén indult el, azonban két év után, idén májusban bejelentették, hogy 2022. július 10-étől beszüntetik a műsorok sugárzását.

Azonban nem minden Pesti TV-s műsor tűnik el teljesen a tévéképernyőkről, ugyanis a Politikai Hobbista, Jeszenszky Zsolt vezetésével átköltözik a HírTV-re.

„Reméltük, hogy tudjuk folytatni televízióban, úgyhogy nagyon örülök a lehetőségnek. Ez mindenki számára egy jó együttműködés lesz, ugyanis egy népszerű, nézett műsort viszünk oda egy jól működő televízióra, úgyhogy ez egy „win-win” szituáció” – kommentálta a hírt Jeszenszky Zsolt a Transzparens Újságírásért Alapítványnak.

„A legnagyobb nyertes persze a néző” – tette hozzá.

A műsorvezető kérdésünkre elmondta, hogy szerinte a Politikai Hobbista volt a Pesti TV „zászlóshajója”, ami minden nap jelentkezett fő idősávban, úgyhogy valahol érthető, hogy ennek a műsornak adatott meg az, hogy továbbra is a televízió-képernyőkön maradjon.

„Ennek a műsornak volt olyan produkciós háttere, díszlete és még sorolhatnám, ami miatt ez egy látványos televíziós műsor lehetett. A többi műsor inkább kiváló podcastekre emlékeztettek, amelyeknek jobban meg van a helye az interneten” – értékelte Jeszenszky és hozzátette, hogy bízik abban, hogy valóban jó számokat tudnak majd produkálni az online térben.

A Pesti TV ugyanis nem szűnik meg teljesen. Vaszily Miklós, a Pesti TV tulajdonosi képviselője azt mondta néhány napja, hogy a stáb pesti.tv néven internetre gyárt majd műsorokat.

„Ma már a televíziózás és az internetes tartalomgyártás egyértelműen elvált egymástól. A Politikai Hobbista az egy televíziós produkció, míg a többi műsor zömmel inkább internetre való tartalom volt” – összegezte a műsorvezető, de felhívta a figyelmet arra, hogy a Pesti TV online felületén is megjelenik majd a Politikai Hobbista heti két alkalommal, míg a HírTV-n a korábbi napi megjelenés helyett minden vasárnap 20:10-kor lesz látható.

Kérdésünkre Jeszenszky Zsolt elmondta, hogy nem fog változni az új platform hatására a műsor.

„Ugyanazt visszük tovább minden szempontból: szereplők, formátum minden. Nyilván a tartalom egy picit átalakul, hiszen nem napi hírekre fogunk reagálni, hanem inkább a hét eseményeire, így több téma lesz egy adásban, de kevesebb idő marad egy adott hírre” – fogalmazott.

A műsorvezetőtől arról is érdeklődtünk, hogy a július 10-i HírTV-s debütálás alkalmából számíthatunk-e valami különleges eseményre, vagy az „átlagos”, már megszokott Politikai Hobbista fogad majd minket.

„Remélem, hogy a Hobbista amúgy sem átlagos” – vágta rá egyből Jeszenszky, majd kifejtette, hogy ő úgy látja, hogy „ha valami jól működik, akkor nem kell öncélúan, minden áron, csak azért is változtatni rajta”.

„Azt fogják kapni a nézők, amit megszerettek” – foglalta össze.

A műsorvezetőt kérdeztük a Pesti TV sugárzásának megszűnéséről is.

„Egy jól összekovácsolódott és értékes tartalmakat gyártó csapat vált a Pesti TV stábjából az elmúlt idők alatt, de a fontosabb elemek online is tovább tudnak élni” – mondta el Jeszenszky, aki szerint emiatt nem veszít tartalmi elemeket a jobboldali média a Pesti TV átalakulásával.