Arra kérjük a szerkesztőségeket, fogadják a Választási Médiafigyelő Delegációt

Március 28. és április 3. közötti időszakra nemzetközi médiadelegációt szervezünk, amelynek keretében a Választási Médiafigyelő Delegáció (Mediamonitoring Delegation – MMD) a magyar média helyzetét vizsgálja az országgyűlési választásokat megelőzően. Megkerestük a magyar szerkesztőségeket annak érdekében, hogy fogadják a Választási Médiafigyelő Delegáció tagjait, ezzel is támogatva a választások tisztaságát és átláthatóságát.

Az MMD célja, hogy jelentés készülhessen a médiát esetlegesen befolyásoló politikai tényezőkről a 2022-es országgyűlési választás időszakában. A Választási Médiafigyelő Delegáció tagjai független, és szakmai alapon lettek delegáció részesei.

Megkerestünk több magyar szerkesztőséget, hogy fogadják a delegációt a választások hetén. Fontos, hogy a delegáció minél több szerkesztőséggel találkozzon, mert ezzel tudjuk biztosítani a médiahelyzet átláthatóságát, és segíteni a delegáció tagjainak pontos véleményt alkotni a magyarországi sajtóról. Szeretnénk számukra átfogóbb képet nyújtani azzal, hogy találkoznak több hazai szerkesztőség véleményével, tapasztalataival, ezáltal bepillantást nyernek munkájukba is. 

Az alábbi médiumokat kerestük meg:
Magyar Hang, Index, ATV, Azonnali, Alfahír, Telex, Hírklikk, HVG, Válasz Online, 168 óra, Magyar Narancs, Mérce, 444, Népszava, HírTV, Spirit FM, Karc FM, Pesti Srácok, Átlátszó, Mandiner, Mediaworks, Origo, Magyar Nemzet, 888.hu, TV2, 24.hu, Pesti Hírlap, Inforádió, JövőTV, Bahír, Rádió1, RTL KLUB, BLIKK, MTVA, Figyelő, Portfolio.

Bízunk benne, hogy minél több szerkesztőség egyetért velünk abban, hogy fontos az átláthatóság erősítése. Reméljük, valamennyien elfogadják a meghívásunkat és teret adnak a Nemzeti Választási Iroda által akkreditált Választási Médiafigyelő Delegáció tagjainak, hogy megismerhessék munkájukat!