Középiskolai médiatudatossági programot indítunk!

A Transzparens Újságírásért Alapítvány a 2021/2022-es tanévben elindítja középiskolai oktatási programját, melynek célja a médiatudatosság erősítése a középiskolás korú fiatalok körében. A 21. század technológiai fejlődése lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag korosztálytól függetlenül a média összes tartalma elérhetővé váljon mindenki számára. A középiskolás generációnak a digitális térben való aktív jelenlét magától értetődő, ugyanakkor támogatni kell őket abban, hogy a korlátlan lehetőségek ellenére is magabiztos, kritikus felhasználói legyenek a közösségi platformoknak.

Hiszünk abban, hogy az a társadalom, melyet médiatudatos állampolgárok alkotnak kevésbé kitett és megtéveszthető. Egy 21. századi okostársadalom alapját képezik a médiatudatos polgárok. Ezért alapítványunk úgy döntött, hogy az idei tanévben szakértőkkel közösen megalkotott médiatudatossági oktatóanyagot készít és elindítja médiatudatossági programját, melynek keretein belül középiskolákban tart médiaismerettel kapcsolatos szemináriumokat. Vastag Tamás médiatudatossági nagykövet és Nagy Károly, az alapítványunk vezetője az idei tanévben személyesen fog ellátogatni több oktatási intézménybe az ország számos pontján.

 „Célunk, hogy a következő években több ezer diákot elérjünk és segítsük őket abban, hogy médiatudatos állampolgárokká váljanak. Soprontól Békéscsabáig, Pécstől Nyíregyházáig szeretnénk meglátogatni minél több intézményt annak érdekében, hogy izgalmas, interaktív szemináriumokon minél több diák megismerje a média működését és kritikus felhasználójává váljanak annak” – összegezte a program céljait Nagy Károly, alapítványunk menedzsere. 

A következő hetekben több intézményt is megkeresünk, de emellett várjuk osztályfőnökök, diákönkormányzatok és középiskolák jelentkezését is annak érdekében, hogy minél több helyre eljuthasson a program.