Ezek a szerkesztőségek nem fogadják a Választási Médiafigyelő Delegációt

Több hazai szerkesztőséget is megkerestünk annak érdekében, hogy fogadják a Választási Médiafigyelő Delegációt. Fontosnak találjuk, hogy személyes találkozónkon keresztül a külföldi szakemberek átfogó képet kapjanak a magyar médiahelyzetről. Megkereséseinknél kimondottan ügyeltünk arra, hogy minden véleményt, szemléletmódot megismerhessen a delegáció. 

Lehetőséget biztosítunk jobb- és baloldaltól, értékektől függetlenül minden magyar szerkesztőségnek, hogy fogadja a Választási Médiafigyelő Delegáció tagjait. Azonban ezzel a lehetőséggel nem minden szerkesztőség élne. Arra szeretnénk kérni Őket, hogy vizsgálják felül döntésüket, hiszen azzal, hogy nem fogadják a hivatalos akkreditációval rendelkező Választási Médiafigyelő Delegáció tagjait, hátráltatják a külföldi megfigyelő csapat munkáját, alááshatják a médiába fektetett bizalmat, a választások transzparenciáját valamint rossz fényt vethetnek a magyar média teljes egészére. 

Szerencsére tudjuk garantálni, hogy különböző értékeket és érdekeket képviselő szerkesztőségekkel is tudjanak találkozni a Delegáltak. Ezen felül a héten több, mint 50 háttérbeszélgetésen vesznek részt különféle politikai, állami és civil szereplőkkel. Szeretnénk megköszönni azoknak a szerkesztőségeknek, akik együttműködnek a Választási Médiafigyelő Delegációval:


Index, HírTV, Karc FM, Pesti Srácok, Magyar Nemzet, Origo, Világgazdaság, Mediaworks, 888.hu, Mandiner, NMHH, Azonnali

Azon szerkesztőségeket, akik nem reagáltak megkeresésünkre vagy elutasították azt, kérjük vizsgálják felül döntésüket:

Magyar Hang, ATV, Alfahír, Telex, Hírklikk, HVG, Válasz Online, 168 óra, Magyar Narancs, Mérce, 444, Népszava, Spirit FM, Átlátszó, 24.hu, Pesti Hírlap, Inforádió, JövőTV, Bahír, Rádió1, RTL KLUB, BLIKK, MTVA, Figyelő, Portfolio.

Bízunk benne, hogy további találkozók is megszervezésre kerülhetnek. Ezáltal a Delegáció még jobban megismerheti a magyar média helyzetét.