Már 125 millióan tekintették meg az X-en Tucker Carlson Orbán-interjúját

Orbán Viktor miniszterelnök augusztus végén Budapesten adott interjút Tucker Carlson amerikai műsorvezetőnek, akinek idén áprilisban távoznia kellett a Fox Newstól néhány nappal azután, hogy az amerikai műsorszolgáltatónak 787,5 millió dollárt kellett fizetnie a Dominion választási rendszereket gyártó cégnek a csatorna ellen indított rágalmazási perben. A magyar miniszterelnökkel készült beszélgetést – amely Tucker Carlson X-oldalára is felkerült – több fontos közéleti szereplő is megosztotta (például Donald Trump, Elon Musk), mindezidáig összesen 125 millió megtekintésnél jár az interjú.

Nem véletlen, hogy több közéleti szereplőből is szimpátiát váltott ki ez a beszélgetés. Orbán Viktor arra a kérdésre, hogyan kéne véget vetni a háborúnak, azt válaszolta, hogy békére van szükség, ezért „azonnal vissza kell hívni Trumpot. Ez az egyetlen kiút.” Orbán szerint több évtizedre visszamenőleg Donald Trump vitte a legjobb amerikai külpolitikát. Korrekt módon bánt az oroszokkal, Észak-Koreával, még Kínával is. Orbán szerint Trump az az ember, aki meg tudja menteni a nyugati világot, sőt az egész emberiséget.

Tucker Carlson a magyar médiahelyzetről is megemlített pár gondolatot. Tucker az egyik kérdésében kifejtette azt azon véleményét, miszerint a magyar médiarendszer sokkal szabadabb és sokszínűbb, mint az amerikai. Az amerikai média pedig Orbán Viktort fasisztának bélyegzi, amit a jelenlegi kormányzat is elhisz.

Orbán Viktor Tucker Carlsonnak adott interjúját egyébként retweetelte (bár eltérő vélemények vannak, hogy ezt az igét hogyan kellene módosítani miután a Twittert átnevezték X-re) Elon Musk, az X tulajdonosa és a világ leggazdagabb embere, aki olyan részletet emelt ki hozzászólásában, ami el sem hangzott a videóban. „Nagyon érdekes. Magyarország keményen küzd azért, hogy orvosolja a termékenységi ráta által okozott problémákat” – vélekedett Musk.

Nemcsak Musk, hanem a romániai Andrew Tate is megosztotta, akit emberkereskedelem, nemi erőszak és szervezett bűnözés miatt keresett a hatóság, és 90 napig börtönben tartották a a testvérével a gyanúk miatt. Augusztus eleje óta viszont szabadon mozoghat Romániában, bár néhány feltételt így is be kell tartaniuk. Az igencsak zűrös Andrew (aki a Cobratate nevű felhasználójával hasít az X-en) azt a megjegyzést fűzte az interjúhoz, hogy „Igazi vezető”.

Azt érdemes tudni, hogy az X-en közölt nézettség azt jelenti, hogy hány ember szeme elé került a videót tartalmazó bejegyzés, és nem azt, hogy hányan nézték végig az adást. Érdemes összehasonlítani azt is, hogy az eddig 125 milliós nézettséget elért Orbánnal készült interjú mennyire számít kiemelkedő nézettségűnek a Tucker Carlson által készített interjúkhoz képest. A Donald Trumppal augusztus 24-én készült interjú 264 milliós nézettséget hozott (ezt minden bizonnyal nem lehet megugrani), de a július 11-én publikált Andrew Tate-tel készített interjú nézettségét már megugrotta a magyar miniszterelnök, Andrew-ra ugyanis eddig mindössze 107 millióan voltak kíváncsiak.