Médiatudatossági előadást tartott Nagy Károly

Előadást tartott a médiatudatosságról Nagy Károly, a Transzparens Újságírásért Alapítvány menedzsere a budapesti Mathias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló szakmai napján, múlt szombaton.

A kétszer 90 perces workshopon bemutatásra kerültek a médiával kapcsolatos alapfogalmak, mint például a médiatudomány, vagy a médiapszichológia, majd a diákok különböző feladatok segítségével járták körbe a kérdést: “lehet-e objektív a média?”. A továbbiakban bemutatásra került a Neticle rendszer, megvitatták a digitális egészség témakörét, és beszélgettek az álhírekről. 

Az eseményen húszan vettek részt. A visszajelzések alapján az előadás jól sikerült:

“Nagyon tetszett az egész foglalkozás. Nagy Károly előadó remek volt, folyamatosan bevont minket, hallgatókat a beszélgetésbe, érdekes témákat boncolgattunk, a ppt-ből rengeteg új, fontos információt tudhattunk meg. Emellett nagyon tetszettek a csoportos, interaktív feladatok is.”

“Nagyon sokrétű előadás volt. Bár 3 órás volt, egy percig nem volt unalmas. A feladatok során csapatokban dolgoztuk fel a témákat, amely nemcsak jó lehetőséget biztosított arra, hogy megismerjük mások véleményét, hanem gördülékenyebbé is tették a munkát. Nagyon informatív volt, sokkal közelebb hozta a mégiatudatosságot hozzám. Úgy érzem a jövőben is segítségemre lesz a tudás, amit kaptam, akár egy újságcikk olvasása közben.”

“Nagyon jó volt az előadás, rengeteg szempontból nagyon tetszett. Amit kiemelnék az az, hogy az előadás során a médiát több szempontból is elemeztük és kifejezetten változatos feladatok voltak, ezáltal pedig az előadás sose vált montonná, végig képes volt megragadni a figyelmet. Ez pedig egy ilyen három órás előadás során nélkülözhetetlen, habár elérni annál nehezebb. Nagyon jó, összeszedett, felkészült volt, nagyon érdekes témával, nyíltan. Rengeteg mindent érintettünk 3 óra alatt. Nagyon sokat tanultam!”

Alapítványunk munkatársai szívesen tartanak médiatudatossággal kapcsolatos előadásokat, fogalalkozásokat mind a középiskolás, mind pedig az általános iskolások számára.

Képek: Molnár Mihály