Rendszeres a szexizmus az RTL-en

Az elmúlt hetekben kétszer is a szexizmus vádja érte az RTL-t. Először a Sztárbox egyik szereplője, Molnár Áron vetette a csatorna szemére a szexizmust, majd a Házasodna a gazda című műsorban hangzott el egy nemcsak szexista, hanem ízléstelen párbeszéd is.

18 év szünet után október végén elővette az RTL az annak idején rendkívül népszerű Sztárbox című műsorát. Az élő show-ban celebek, hírességek színészek is ringbe szállnak.

A lement adásokban elhangzottakkal kapcsolatban több kritika is érte a műsort. Molnár Áron noÁr, a műsor egyik főszereplője, politikai aktivista Facebook-bejegyzésében a férfiak szexuális felsőbbrendűségének kihangsúlyozását vetette a műsorvezetők szemére. Mint fogalmazott: „Amíg a férfiak küzdelmei előtti felkonferálásában és bemutatásban minden férfi kőkeménynek, erősnek volt titulálva, addig a nők küzdelmei előtt a felkonferálás a sminkről és a rúzsról szólt. Mintha a nők nem pont annyit tettek volna bele és nem pont ugyanolyan keménységgel készültek volna, mint mi.”

Legújabban pedig a Mandiner szúrta ki, hogy a Házasodna a gazda kedd esti adásában József gazda közölte a jelöltjeivel, hogy egyiküket álomrandira viszi majd. Krisztivel a műhelyben kezdett el beszélgetni. Elárulta a nőnek, nagy vágya volt, hogy megszerezhesse az említett eszközöket, mire Kriszti azt kérdezte tőle, jelenleg mi az, amire vágyik.

– Most? Megtalálni a puncit, akit nagyon szerethetek.

– Hát…

– Itt van, ez az igazság. Testet is akarok, nem viccelek. Olyan testet szeretnék, aki az enyém. Én vagyok, akit dédelgethetek. Akit nagyon szerethetek, muszáj, fontos. Ez az egy pont, amivel a legközelebb tud kerülni egy férfi a kincséhez, az ő szerelméhez.

– Akkor kincset keresel, szerelmet, vagy puncit? Nem mindegy!

– Nem, de én mindet keresem, és egyben keresem. Nem megyek el baszni máshova, nem megyek el szerelemért máshova!

– Ez annyira bántó tud lenni, amikor punciként nevezel meg egy nőt!

A felháborítóan „szexista” hangvételű beszélgetést követően Kriszti közölte, hogy haza akar menni.  Nem meglepő módon feldúltan érkezett vissza a kertben várakozó Timihez, akinek sírva árulta el, mik hangzottak el a műhelyben: „Ennél én is több vagyok. Köszönöm, hogy ezt elmondtad. Én sem akarok csak egy punci lenni.”

Lehet, pont ez volt az a fal, amit húztam, hogy nem tudtam kicsit beljebb engedni. Valamit éreztem. Ez nálam is ugyanígy kiverte volna a biztosítékot. A nő nem csak egy test” – mondta Timi, ezt követően ő is elkezdett összepakolni, majd távozott.

Ezesetben az RTL számlájára az írható, hogy teret engedett a szexizmusnak. Az természetesen süvegelendő, hogy a szexizmus ellen való felszólalásnak is jutott műsoridő.