Új munkatárssal bővült alapítványunk: Vastag Tamás a médiatudatosság nagykövete

2018-ban azzal a céllal alapítottuk meg a Transzparens Újságírásért Alapítványt, hogy átláthatóbbá tegyük Magyarországon az újságírás működését, ezáltal elősegítsük a tudatos médiafogyasztást. Kezdeményezésünk hiánypótlónak bizonyult: az elmúlt egy évben nagy sikert arattak Zsurnaliszta vitaestjeink, melyeknek keretein belül platformot teremtettünk különféle hátterű és meggyőződésű újságíróknak az egymással való vitára, eszmecserére. Ezen túl számos portrét írtunk meg a véleményformáló magyar újságírókról, valamint ismeretterjesztő tartalmakat közöltünk a média világából. 

Annak érdekében, hogy a jövőben még nagyobb erővel és hatékonysággal tudjuk erősíteni a médiatudatosságot Magyarországon, Alapítványunk közössége úgy döntött, hogy megkeresi a médiatudatosság nagykövetét. Egy olyan személyt, aki a következő években a fiataloktól idősekig, a vidéken élőktől a külföldön tartózkodó magyarokig képes mindenkit megszólítani és mindenkinek segíteni abban, hogy tudatosabb médiafogyasztóvá váljon. 

Partos Bence, alapítványunk alapítója szerint Vastag Tamás színész, énekes az elmúlt tíz évben komoly tapasztalatra tett szert a média világában. Kritikus gondolkodóként tisztában van mind a magyar, mind pedig a külföldi sajtó- és médiahelyzettel. A Transzparens Újságírásért Alapítvány kötelékében, tehetségét kamatoztatva, képes lesz arra, hogy valamennyi társadalmi szegmenst elérve, minél több emberben erősítse a médiatudatosságot.

Vastag Tamás úgy látja, a XXI. század digitalizált világában, az álhírekkel teli közösségi médiás felületek és sajtóproduktumok korszakában a társadalom tagjainak tudatos médiafogyasztóvá kell válniuk ahhoz, hogy képesek legyenek kiszűrni az egyes médiatartalmakban megjelenő szubjektív elemeket, vagy adott esetben az álhíreket. 

A következő időszakban Vastag Tamás segítségével több új platformon fog megjelenni az Alapítvány, maradjatok velünk!