A DK TV Szubjektív című műsora bemutatkozott: az első adás legjobb pillanatai

Két héttel ezelőtt, egy Facebook-bejegyzésben jelentette be a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK), hogy online televíziót indít december 2-án 18 órai kezdettel. Az új médium szlogenje a „Van mit nézni. lett. Végignéztük a legelső adást, és bár hosszabb elemzést akartunk írni a DK TV első hetéről, utóbb kiderült, hogy egyelőre csak a „Szubjektív” névre keresztelt műsoruk fut a TV-nek titulált YouTube csatornán, így amellett döntöttünk, hogy szubjektív módon kiválasztjuk a 15 talán legkiemelkedőbb pillanatot a legelső adásból, hogy megpróbáljuk illusztrálni, miben volt részük azoknak, akik megtekintették az adást. A kiemelések nem minőségi, hanem időrendi sorrendben történnek. Úgy véljük, vétek lenne írásos formában elemezni a produkciót, némi kommentárral beszéljenek inkább a képsorok.

Vágó Istvánt bemutatják, és szkeptikusságán élcelődnek.

 Kocsis Máté műsorfolyam javaslatáról is beszéltek, de a Gréczy Zsolt late night show-jára vonatkozó pontot elegánsan kihagyták. Egy kiváló poént is elsütött Szuhai Botond műsorvezető.

Kálmán Olga Kuncze Gábort Izaura szerepében képzeli el, Gréczy Zsolt önként jelentkezik Leoncio “grófnak”.

Nehéz feladvány egy idézetről. Kálmán Olga véletlen kitalálja, hogy Dobrev Klárától származik az idézet, akit előtte jól megdicsért. Kiderül az is, hogy Kálmán a „sós-ropogósat” szereti.

Szuhai Botond felteszi az ötmillió forintos kérdést: Miért nem tudnak egyszerűen jó irányra térni? Az talány, hogy kik.

A mindig meghízható Závecz Research kutatásából kiderült, hogy Dobrev Klára a legnépszerűbb ellenzéki politikus. A nézőközönségből ez vastapsot vált ki. A DK ábráján utolsóként Gelencsér Ferenc szerepel, Kálmán Olga pedig feltette a kérdést, hogy melyik politikus az utolsó, nem számítva arra, hogy valójában Gyurcsány Ferenc Gelencsér Ferenccel holtversenyben.

Kálmán Olga gyurcsányozással vádolja Kuncze Gábort, majd fenyegetően szól hozzá, hogy lehet nem hívják máskor.

A műsorvezető rájön, hogy Kálmán Olga mellébeszél. Kálmán ezt zokon veszi.

Kuncze Gábor is felhívja Kálmán Olga mellébeszélésére a figyelmet. Kálmán ismét fenyegetően lép fel: Kunczét lehet nem hívják soha többé.

Kálmán Olga állandóan közbeszól Kuncze Gábor monológjába, meglehetősen zavaró módon.

Kálmán Olga ismét arra válaszol, amire ő szeretne.

Szuhai Botond ismét felhívja a figyelmet Kálmán Olga mellébeszélésére. Kálmán megjegyzi, hogy következő alkalommal már műsorvezető sem lesz.

Gréczy Zsolt egy Vörösmarty parafrázissal oktat: „Hazudnak rendületlenül.”

A műsorvezető hibázik egyet, Gréczy reakciója: „Keressünk valaki olyat, aki ezeket el tudja olvasni.”

Szuhai a fovi VB-t foci WC-nek olvassa. Jót derül mindenki.

Érdemes megnézni egyébként elejétől a végéig a DK TV Szubjektív című műsorának első adását. Ritkán lát ilyet az ember.