A Transzparens Újságírásért Alapítvány workshopot tart a Brain Bar fesztiválján

A Transzparens Újságírásért Alapítvány vezetője, Nagy Károly Európa legnagyobb „jövőfesztiválján” tart majd workshopot az álhírekről és a médiaelemzésről.

A Brain Bar tartalomkészítők közössége. Ismeretterjesztő podcasteket, videókat gyártanak és évente megrendezik Budapesten a Brain Bar fesztivált, mely tökéletes alkalom arra, hogy előadóink, résztvevőink és partnereink személyes kapcsolatot építsenek egymással és a közönséggel.

A Brain Bar mára Európa legnagyobb „jövőfesztiváljává” nőtte ki magát, ahol a fiatal közönség hazai és külföldi tudósok, politikusok, üzletemberek és kulturális személyiségek részvételével vitatja meg a 21. század kérdéseit. Ez egy interaktív esemény, ami sajátos koncepciójának köszönhetően nemzetközi szinten is egyedülállónak számít. A fesztiválon 2015 óta olyan világhírű előadók fordultak meg, mint Peter Thiel, a PayPal alapítója, Chris Hadfield, asztronauta, a Nemzetközi Űrállomás parancsnoka, Sophia, a világ legismertebb humanoid robotja vagy éppen Jordan Peterson, író-pszichológus.

Mivel ma több információ keletkezik egy nap alatt, mint az elmúlt 5000 évben összesen, így tudatos médiafogyasztás nélkül lehetetlen kiigazodni ebben az információs káoszban. Ezért a fesztivál szervezői úgy látták, hogy meghívják előadónak a Transzparens Újságírásért Alapítványt is, amit Nagy Károly fog képviselni. Ha szeretnéd elkerülni a fake-news buktatókat, átlátni a szitán, amikor hiteltelen információval van dolgod és eljutni az igazsághoz a napjaink információ útvesztőjében, tarts Nagy Károllyal a Brain Baron!