Kovács András a Cseh Katalin-ügyről: A bejelentést én magam tettem

„Valóban ebben a formában a Telex interpretálása nem igaz” – reagált a Cseh Katalin-üggyel kapcsolatban Kovács András, az Origo újságírója alapítványunknak.

Az Origo újságírójának a Cseh Katalin-ügy médiafolyamatait elemző írásunk kapcsán tettük fel azt a kérdést, hogy az Origo tett-e bejelentést a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH). Kovács András, az Origo újságírójának válaszait változtatás nélkül közöljük:

Transzparens: A Cseh Katalin cégeivel kapcsolatos GVH-vizsgálatos cikkben úgy fogalmazott: „Vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal az Origo azon cikke nyomán, miszerint a Pannónia Nyomda Kft., amelyet Cseh Katalin momentumos EP-képviselő vezetett 2013 és 2018 között, több közbeszerzést is nyert Ferencvárosban.” A Telex ezt úgy interpretálta az Origo cikkét értelmezve, hogy az Origo tett bejelentést a GVH-nál.

A kérdésünk arra vonatkozna, hogy valóban az Origó tett bejelentést a GVH felé ebben az ügyben?

Kovács András: Köszönöm szépen a levelét. Valóban ebben a formában a Telex interpretálása nem igaz. A bejelentést én magam tettem magánszemélyként, de mint a cikk írója értelemszerűen a bejelentésben az általam megtudott információkra és persze a megjelent cikkre hivatkoztam. De jogilag nem az origo, hanem én tettem bejelentést.

Kiemelt kép: Mandiner