Szalai Szabolcs csatlakozik a Transzparens Újságírásért Alapítvány csapatához

A korábbi ATV-s és Indexes újságíró január elején kezdi meg munkáját alapítványunknál.

Szalai Szabolcs 2020 nyarán csatlakozott az Index.hu szerkesztőségéhez, ahol kezdetben a belpolitikai rovat újságírójaként tevékenykedett, majd rovatszerkesztővé, valamint a videós rovat vezetőjévé nőtte ki magát Magyarország egyik legolvasottabb hírportáljánál. Az Index Kibeszélő című podcastjának műsorvezetője is volt, amelyben vezető kormánypárti és ellenzéki politikusokkal, közéleti szereplőkkel készített interjúkat.

Az Indextől 2022 januárjában igazolt át az atv.hu-hoz, ahol újságíróként dolgozott. Az ATV műsoraiban rendszeresen jelent meg elemzőként és szakértőként, a Spirit FM-en pedig az Aktuál című reggeli műsort vezette heti rendszerességgel.

Szalai a Transzparens Újságírásért Alapítványnál stratégia igazgatóként veszi ki részét az alapítványi munkából, de az operatív feladatok ellátása mellett rendszeresen publikál, valamint egy állandó podcastműsorral is jelentkezik majd. 

„Szabolcs személyében egy az újságírás világát jól ismerő, tehetséges és ambiciózus vezető csatlakozott a Transzparens Újságírásért Alapítvány csapatához. A 2023-as évben pedig együtt megyünk tovább a korábban megkezdett úton, dolgozunk a transzparens újságírásért és meghonosítjuk Magyarországon is a médiatudatosság kultúráját” – mondta Nagy Károly, a Transzparens Újságírásért Alapítvány menedzsere.

„Korábban is figyelemmel követtem az alapítvány tevékenységét, rendszeres látogatója voltam a Zsurnaliszta Vitaesteknek, ezért nagyon örültem, amikor lehetőség nyílt arra, hogy én is csatlakozzam a csapathoz. Arra fogunk törekedni az elkövetkező időszakban, hogy a Transzparens Újságírásért Alapítvány még professzionálisabban működjön, elemzéseivel pedig a hazai közönség mellett a külföldi olvasóknak is segítsen informálódni azokról, akik informálják őket” – vélekedett Szalai Szabolcs.