Újabb izgalmas Zsurnaliszta Vitaestet szervez a Transzparens Újságírásért Alapítvány

2023-ban is visszatér a Zsurnaliszta Vitaest, a Transzparens Újságírásért Alapítvány és a MagNet Közösségi Ház közös rendezvénye. Február 23-án ezúttal két véleményvezérnek számító újságíró, Nagy József a 24.hu, valamint Szilvay Gergely a Mandiner főmunkatársa vitázik egymással a média legégetőbb kérdéseiről.

Nagy Józsefet sokan ismerhetik a 24.hu Három harmad című podcastműsorából is, ahol rendszeresen fejti ki a véleményét különböző közéleti kérdésekben. Az általa készített riportok és interjúk magas színvonalat képviselnek, nem véletlenül jutalmazták már több alkalommal is Minőségi Újságírásért díjjal a munkásságát. Hírnevét azonban leginkább a Simicska Lajossal készült “O1G” interjújával alapozta meg. 

Szilvay Gergely elsősorban véleménycikkeivel, publicisztikáival vált ismertté, de íróként sem fél megosztó témákhoz nyúlni. 2021-ben jelent meg “A gender elmélet kritikája” című kötete, amely komoly közéleti vitát gerjesztett. Tudományos munkásságot a Rubicon Intézetnél is folytat, ahol a konzervativizmus eszmetörténetét és az Amerikai Egyesült Államok történelmét és kultúráját kutatja. 

A Zsurnaliszta Vitaestre 1500 forintért váltható belépőjegy a Tixa weboldalán, a helyszínen már nem lesz lehetőség a vásárlásra. A belépőjegyekből befolyt összeget egy olyan szervezet támogatására ajánljuk fel, amelyről az est végén a vitapartnerek meg tudnak állapodni.  

Időpont: 2023. február 23, csütörtök 18 óra 

Helyszín: Magnet Közösségi Ház